Auteurs

Als auteur kun je heel veel zelf, maar voor sommige zaken heb je deskundige hulp nodig. Misschien kun je die in je vriendenkring vinden, maar anders moet je de benodigde expertise inhuren. Er zijn talloze uitgeefspecialisten die je willen bijstaan, maar niet iedereen is even goed en betrouwbaar. Doe eerst navraag voor je met iemand in zee gaat. Je kunt hiervoor heel goed sociale netwerken gebruiken zoals Facebook, Hyves, Linkedin, Twitter enz. Stel gewoon een vraag en je krijgt meestal antwoord.

Als je boek eenmaal gepubliceerd is wil je waarschijnlijk dat het gelezen wordt. Dat is veruit de lastigste klus in het hele uitgeefproces. Er komen namelijk wekelijks wel duizend nieuwe boeken uit en hoe krijg je voor elkaar dat mensen jouw titel kiezen en niet een van die 999 andere? Er speelt een aantal zaken een rol, zoals:

  • onderwerp: is er voldoende belangstelling voor je onderwerp?
  • titel: spreekt je titel veel mensen aan?
  • vormgeving: ziet je boek er "lekker" uit?
  • inzet: doe je wel genoeg je best om zoveel mogelijk lezers te bereiken?
  • prijs: is je boek niet te duur?

Met name het laatste aspect, de prijs, is vaak een probleem. Bij gedrukte boeken kun je alleen een gunstige prijs bewerkstelligen door een grote oplage te laten drukken, maar dat vergt weer een hoge investering. Bij Printing On Demand is de prijs per exemplaar vaak hoog omdat het printbedrijf niet zeker is van hoge verkoopcijfers en dus de kosten zoveel mogelijk per exemplaar wil terugverdienen. Gaat het om een e-boek, dan heb je alleen met eenmalige kosten te maken (redactie, opmaak, enz.) maar vervolgens kost ieder extra exemplaar niets meer. Dat biedt geweldige kansen, maar dan moet je wel weten wat je doet. Zeker als je een combinatie maakt van een papieren uitgave en een digitale variant is het zaak om eens goed te kijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

Lees verder. . .  

Tips
◦  Auteurs
◦  Auteursrecht
◦  Barcode
◦  Boekomslag
◦  Coverafbeelding
◦  Bol.com
◦  CB
◦  E-boek maken
◦  FAQ
◦  ISBN
◦  ISTC
◦  KB
◦  Metatitle
◦  NUR
◦  TitelBank
◦  Titel
◦  Uitgeven
◦  Vaste Boekenprijs
◦  Verplichtingen
◦  Waardevolle links