Coverafbeelding

Geen afbeelding beschikbaar   Welk boek zal beter verkopen, het linker of het rechter? Het zal duidelijk zijn dat een boek (of welk ander product dan ook) aantrekkelijker wordt als er een afbeelding van wordt getoond. Zorg dus altijd dat er een coverafbeelding van je boek is en laat die overal zien waar je je boek onder de aandacht wilt brengen. Bijvoorbeeld in de TitelBank, DirectBoek, je eigen website, Facebook en noem maar op.   Klik op het plaatje voor de gegevens van dit boek.

Een coverafbeelding maken is vrij eenvoudig, zeker als er een PDF van het omslag beschikbaar is. U kunt daar een grafisch programma voor gebruiken zoals Adobe Photoshop, Paint.net of GIMP. Beide laatste programma's zijn Open Source en kunnen dus gratis worden gebruikt. U kunt natuurlijk ook een foto van het boek maken en die als coverafbeelding gebruiken. Zorg altijd voor het juiste formaat en de vereiste resolutie.

Links 

  Welk plaatje trekt meer de aandacht, links of rechts? Vooral bij digitale boeken is een animatie, zoals rechts te zien is, een goede manier om het boek te presenteren. Dit is op verschillende manieren te realiseren, bijvoorbeeld met het programma TBS Cover Editor.  

Rechts

Afbeeldingen uitwisselen

Als je een cover- of andere afbeelding hebt gemaakt en je wilt die met anderen delen, dan kun je dat op verschillende manieren doen. De eenvoudigste manier is om het plaatje als bijlage mee te sturen met een e-mailbericht. Maar als je een elegantere oplossing zoekt kun je het plaatje online zetten, bijvoorbeeld op een algemeen of beperkt toegankelijke website. Voorbeelden hiervan zijn www.mijnalbum.nl en www.dropbox.com. Een URL van een foto op mijnalbum.nl ziet er bijvoorbeeeld zo uit: http://www.mijnalbum.nl/Foto-JTARSOTA.jpg. Om de URL van een plaatje te krijgen ga je met de rechter muisknop op de afbeelding staan. Je ziet dan een menu met een aantal keuzemogelijkheden. Klik op Afbeeldings-URL kopieren en plak dit in een e-mail of in je webbrowser.

 

Tips
◦  Auteurs
◦  Auteursrecht
◦  Barcode
◦  Boekomslag
◦  Coverafbeelding
◦  Bol.com
◦  CB
◦  E-boek maken
◦  FAQ
◦  ISBN
◦  ISTC
◦  KB
◦  Metatitle
◦  NUR
◦  TitelBank
◦  Titel
◦  Uitgeven
◦  Vaste Boekenprijs
◦  Verplichtingen
◦  Waardevolle links