Mogelijkheden

Eerst maar even de onmogelijkheden. Als je in Nederland woont heb je te maken met de Wet op de Vaste Boekenprijs. Op overtreding van de Wet op de Vaste Boekenprijs staan forse sancties.

Maar gelukkig zijn er ook dingen wel mogelijk. Het uitgangspunt moet zijn dat je de lezer een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod doet, "an offer he can't refuse". Het gaat om marketing en marketing is niets anders dan psychologie. Mensen doen de gekste dingen om iets gratis te krijgen (kilometers omrijden om ergens goedkoop te tanken bijvoorbeeld) of om iets (vaak te duur) te kopen uit angst dat het uitverkocht raakt.

Zorg dus dat je iets gratis weg kunt geven zonder dat het je geld kost. Als je alleen een papieren boek in de aanbieding hebt wordt dat lastig. Het is dan verstandig om ook een e-boek te (laten) maken. Het voordeel van een e-boek is o.a. dat je ook de losse hoofdstukken kunt aanbieden, als het e-boek tenminste op de juiste wijze samengesteld is. Je kunt dan de volgende elementen aanbieden (de prijzen zijn indicatief):

Element Prijs  
  • het papieren boek
   19,95 euro
  • het e-boek
4,95 euro
  • het eerste hoofdstuk
gratis

Het zal duidelijk zijn dat veel mensen het gratis eerste hoofdstuk zullen lezen, misschien zullen sommigen het e-boek aanschaffen en hopelijk zal een deel het papieren exemplaar kopen. Een dergelijke aanpak vergroot je verkoopkansen aanzienlijk. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Tips
◦  Auteurs
◦  Auteursrecht
◦  Barcode
◦  Boekomslag
◦  Coverafbeelding
◦  Bol.com
◦  CB
◦  E-boek maken
◦  FAQ
◦  ISBN
◦  ISTC
◦  KB
◦  Metatitle
◦  NUR
◦  TitelBank
◦  Titel
◦  Uitgeven
◦  Vaste Boekenprijs
◦  Verplichtingen
◦  Waardevolle links